TCS NQT Placement Paper

TCS Digital 2021 Quantitative Question Paper October 2020 | TCS Placement Paper – II

TCS Digital 2021 On Campus Drive Recruitment Question Paper with Answers, TCS Conducted TCS Digital recruitment to hire candidates from top colleges, The question paper of October 2021 TCS Digital Recruitment.

TCS Digital Questions also repeated in TCS NQT, also prepare the following question.

TCS Digital Recruitment Question Paper 2021

TCS Digital 2021 Slot 1 Questions

1. X goes to the office by driving at 5/7 times his usual speed. If he normally takes half an hour to reach his office by how many minutes will he be late?

Answer: 12 Minutes

2. What is the average of all the natural numbers from 31 to 50. (both inclusive)

A. 39.5
B. 40.5
C. 40
D. 38

Answer: 40.5

Sum Of the total number total between 31 to 50= 810, So the average will be total sum/total number= 40.5

3. A restaurant serves small pizzas of 6-inch diameter and regular pizzas of 9-inch diameter. If a small pizza is priced at ₹200, then what is a fair price for a larger pizza of the same type?

A. ₹450
B. ₹300
C. ₹350
D. ₹400

Answer: ₹450

4. While presenting data in the form of a positive number, I committed a mistake by mentioning the cube of the number. If the error due to this mistake was 800%, what was the number?

A. 2
B. 4
C. 5
D. 3

Answer: 3

5. A retailer gives a discount of 20% on an item, and yet makes a profit of 10%. What is the ratio of the cost price to the list price?

A. 7 : 12
B. 8 : 11
C. 4 : 5
D. 1 : 2

Answer: 8 : 11

6. There were 36 students in a class and their average height was 4 feet 6 inches. At the end of the year, 4 students, with an average height of 3 feet 3.5 inches left the class. Moreover, 6 new students got admitted to this class, their average height being 4 feet 9 inches. The average height, in feet, of the students currently in the class is:

A. 4(⅙)
B. 4(⅔)
C. 4(¾)
D. 4(⅓)

Answer: 4(⅔)

7. X goes to the office by driving at 5/7 times his usual speed. If he normally takes half an hour to reach his office by how many minutes will he be late?

A. 12
B. 8
C. 10.5
D. 13.5

Answer: 12

8. A set of mugs consists of 5 plastic mugs each of a different design and 2 glass mugs each of a different design. In how many ways can these 7 mugs be arranged in a row if the glass mugs are separated from each other?

A. 4320
B. 1440
C. 3600
D. 5040

Answer: 3600

9. The product of a real number and its square is 1728. What is the number? (Type Answer)

Answer: 12

10. Anil buys cashews and raisins from a farmer, the per kg price of cashews being four times that of raisins. He sells 8 kg cashews at 20% profit, and 12 kg raisins at 30% profit to Sunil. Now, Sunil sells 5 kg of cashews at ₹120 per kg, and then mixes the remaining cashews and raisins and sells this mixture at ₹95 per kg. If Sunil makes a total profit of 25% the price, in ₹ per kg, paid by Anil for cashews is:

Answer: 120

11. What is the least multiple of 13 which divided by 3, 4, 5, 8 and 10 leaves remainder 2 in each case?

Answer: 962

12. In a birthday party, there are 20 identical slices of cake that have to be distributed among 4 children. If every child is to get at least two slices, then in how many ways can this distribution be done?

Answer: 455

Follow Us on Telegram For Other Question Papers

TCS Digital 2021 Question Paper Slot 2:

1. P is five times as efficient as Q in respect of doing work. Together, they complete it in 20 days. In how many days can P alone do it?

A. 28
B. 24
C. 25
D. 30

Answer:24

2. In case of a transaction, there was a loss of 18.75%. What was the ratio of the cost price to the selling price?

A. 4 : 3
B. 8 : 5
C. 32 : 25
D. 16 : 13

Answer: 16:13

3. I was supposed to complete a task in 12 h, but I took more time and the error was 6.25%. How much time did I take to complete the task?

A. 12 h 15 min
B. 12 h 30 min
C. 12 h 20 min
D. 12 h 45 min

Answer: 12 h 45 min

4. A valuable sword belonging to the Grand King was stolen, and the three suspects were Ibn, Hasan and Abu. Ibn claimed that Hasan stole it, and Hasan claimed that Abu stole it. It was not clear that one of them stole it, but it was later learnt that no innocent person had lied. It was also learnt that the sword was stolen by only one person. Who stole the sword?

A. Hasan
B. Abu
C. Ibn
D. None of them

Answer: Hasan

5. A sum of ₹10,00,000 was invested in a scheme where it got compounded annually and the
sum increased to ₹11,06,704 in 2years. What is the rate of interest?

A. 5.2%
B. 5.4%
C. 4.8%
D. 4.4%

Answer: 5.2%

6. Mita and Geeta jointly start a small business Mita invests 15,000, whereas Geeta invests 10,000. After 2 months, Mita withdraws ₹2,500 from her investment in the business. After 8 more months, Mita again withdraws ₹2,500. Geeta does not withdraw any money in 1 year. After 1 year, they make a profit of ₹8,100 from their business. If they want to share this profit in the ratio of their money in the business, then how much money, in ₹, should Mita get as her share of the profit?

A. 4400
B. 4200
C. 4500
D. 4300

Answer: 4500

7. Given a set of letters {a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m}, we can list out all permutations of these letters in lexicographic (dictionary) order. The first three permutations in this list are
abcdefghijklm, abcdefghijkml and abcdefghijlkm and the last one is mlkjihgfedcba. What permutation would appear immediately after the following one in this lexicographically ordered list of permutations? Bcjameflkihgd

A. Bcjameglkihfd
B. Bcjamegdfhikl
C. Bcjalefmkihgd
D. Bcjameflkihdg

Answer: Bcjamegdfhikl

8. A music talent show has 100 contestants and 10,000 viewers. Each viewer picks their top 5 performers. Any performer who is nominated by at least 20% of the viewers gets a prize. What is the maximum number of prizes that could be awarded?

A. 50
B. 25
C. 10
D. 5

Answer: 25

9. A sum invested at simple interest to ₹18375 and ₹20125 in 5 and 7 years, respectively. What was the interest (in ₹) earned in 1 year?

A. 950
B. 925
C. 875
D. 975

Answer: 875

10. The average age of five persons in a group is 18 years. The group has an additional member, such that the new average is 25 years less than the age of the new member. What is the age (in years) of the new member?

A. 42
B. 50
C. 48
D. 38

Answer: 48

11. An express train is 150 metres long and it is running at a speed of 90 km per hour. It crosses a mail train, which is running on a parallel track in the opposite direction, in 6.3 seconds. When these two trains are travelling on parallel tracks in the same direction, with the same speeds as before, they take 50.4 seconds to cross each other. The length, in meters, of the mail train is:

Answer: 130

12. I asked my daughter how many students there are in her class. She said it is equal to the sum of 3 consecutive natural numbers. Moreover, it is also equal to the sum of the two natural numbers following those 3 consecutive natural numbers. What is the answer to my question?

Answer: 15

You want to pick two distinct numbers from the set {1, 2, 3, 4}. In how many ways can you do this so that the product is even?

Answer: 5

We updates the other slot paper keep connected, Follow us on Telegram:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *